Hugo Borst wil niet meer provoceren

Hugo Borst heeft niet meer de behoefte om grenzen op te zoeken en reacties uit te lokken. "Ik ben nu helemaal niet meer uit op provoceren, wil zaken niet meer op de spits drijven", vertelt de sportjournalist, die volgend jaar terugkeert op tv voor het WK voetbal in Brazilië, aan het AD.

Borst, die vanaf augustus het radioprogramma Langs de Lijn gaat presenteren, legde tweeënhalf jaar geleden zijn tv-werk neer omdat hij tegen een burn-out aan zat. "Juist die commotie die die scherpe mening veroorzaakte, maakte me op den duur moe en gedesillusioneerd", aldus Borst.

Toen Borst oververmoeid was, heeft hij voetbal even helemaal niet gevolgd. "Heerlijk vond ik dat. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan", vertelt de journalist. "Voetbal is me nog steeds dierbaar. Ik volg het alweer tijden intensief en ben elke twee weken naar Sparta blijven gaan. De afstand die ik heb genomen, heeft me goed gedaan."

Een invalbeurt bij tv-programma Studio Voetbal, waarin Borst tot eind 2010 te zien was, ziet de schrijver echter niet zitten. "No way. Dat gebeurt niet. Ik kom op zondagavond niet meer op televisie."