Rotterdammer vermoord voor verzekering

Een 28-jarige man die in februari dood werd gevonden in zijn woning in Rotterdam, is waarschijnlijk vermoord om geld van een levensverzekering op te strijken. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandag. In het onderzoek zijn eerder vier mannen aangehouden. Van hen zitten er twee nog vast.

Het 28-jarige slachtoffer werd op 25 februari vastgebonden in zijn woning aan de Sint-Annalandstraat gevonden door een 37-jarige huisgenoot. Hij was door geweld om het leven gekomen.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat er een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering voor het slachtoffer was afgesloten, met medeweten van de 28-jarige man. In maart werden vier mannen van 25, 27, 37 en 40 jaar uit Rotterdam opgepakt voor de moord op het slachtoffer, en van een poging tot het oplichten van de verzekeringsmaatschappij.

De twee mannen die nog vastzitten worden ervan verdacht de dood van het slachtoffer te hebben georganiseerd en daarna het geld van de verzekering op te strijken. De andere twee, onder wie de huisgenoot, zijn op vrije voeten gesteld maar zijn nog wel verdachte. Onderzocht wordt nog of de mannen bij meer gevallen van verzekeringsfraude zijn betrokken. Ook de verzekeringsmaatschappij doet daarnaar nog onderzoek.

Donderdag buigt de rechtbank in Rotterdam zich in een niet-inhoudelijke zitting over de zaak.