[Tour] De Gendt kan klassement vergeten

Thomas de Gendt zal zijn klassementsambities uit zijn hoofd moeten zetten. De kopman van Vacansoleil-DCM eindigde vandaag op meer dan zeventien minuten.

De Gendt werd vorig jaar derde in de Giro d'Italia en had voor dit jaar alles op de Tour gezet. Vandaag was hij echter niet fit. "Ze gingen gewoon te rap voor mij op de klimmetjes," aldus De Gendt. "Ik voelde vanochtend al dat ik niet 100% was. Ik heb wat last van mijn maag en darmen.Op het eerste klimmetjes had ik het al lastig en op het tweede klimmetjes gingen ze gewoon te hard. Ik blies mezelf volledig op. Een échte verklaring heb ik niet. Misschien kwam het ook door de warmte. Het is lastig als je veel moet drinken en je last hebt van je maag."

Ontgoocheld is de Belg echter niet. "Ik had niet verwacht hier de top 5 te halen. De top 20 kan nog altijd, er komen nog veel bergritten. De stress valt nu ook weg, dat is belangrijk. Ik zal nu ook meer ruimte krijgen om mee te gaan in een ontsnapping."

De Gendt kwam echter ook met goed nieuws. Hij is vandaag exact een jaar getrouwd met Evelyn Tuytens en kondigde aan papa te worden.