[Tour] Mollema voelt zich goed

Bauke Mollema voelt zich sterk tijdens de Tour de France. De Groninger van Belkin kwam zondag in de tweede rit in de eerste groep aan. Na de nerveuze eerste dag merkte hij dat het peloton rustiger was. "Nadat de sprinters eraf waren gereden was er wat minder stress", zei hij voor de camera van de NOS.

Mollema zat al op het laatste klimmetje van voren en zag tourfacoriet Chris Froome aanvallen. De kopman van Belkin besloot de Brit te laten begaan. "Ik voelde me goed en had wel mee kunnen glippen, maar dacht laat de anderen het werk maar doen. "

Mollema's ploeggenoot Bram Tankink moest op het laatste klimmetje lossen. Toch was hij in de finale ineens weer vooraan te vinden en werd hij uiteindelijk zelfs de beste Nederlander. "Ik dacht misschien moet ik er even aan blijven dan kan ik in de finale nog wat doen", bleef de Achterhoeker nuchter op Radio 1. "Dus toen ben ik er weer naar toegereden."

Wout Poels is een van de klassementsrenners van Vacansoleil. Ook hij zat in Ajaccio in de voorste groep. De Limburger had het zaterdag nog moeilijk met de hitte op Corsica, maar dat was zondag voorbij. "Dat heb ik wel vaker", wuifde hij probleem weg. "Maar het zit wel goed, want anders zit ik niet in de eerste groep."