[Tour] Aanvallers azen op geel Kittel op Corsica

De renners worden in de tweede etappe van de Tour de France direct flink op de proef gesteld. Met drie cols van de derde en een van de tweede categorie zijn er volop kansen voor een aanval op het geel van Marcel Kittel. Met 156 kilometer is de rit van Bastia naar Ajaccio wel een van de kortste in de Tour.

De 1163 meter hoge Col de Vizzanova is op papier de zwaarste klim van de dag. De top ligt op ruim zestig kilometer van de finish. De Côte du Salario vormt met nog twaalf kilometer te gaan de laatste serieuze hindernis. De klim is slechts een kilometer lang, maar biedt met een stijgingspercentage van bijna negen procent de gelegenheid om sprinters overboord te gooien.

Waar de etappe van zaterdag in de slotfase werd ontsierd door valpartijen, ligt dat gevaar ook nu weer op de loer. De smalle wegen in het binnenland van Corsica vragen van de renners de nodige stuurmanskunst. Bovendien volgt na de laatste klim van de dag een gevaarlijke afdaling.

De winnaar van de etappe heeft een grote kans om ook de gele trui te pakken. Door het ontbreken van bonificatieseconden staat Kittel in dezelfde tijd geklasseerd als de rest van het peloton. Bovendien staat de Duitser van Argos niet te boek als een goede klimmer.

Voor Danny van Poppel wordt het sowieso een bijzondere dag. De piepjonge debutant rijdt in de witte jongerentrui, die hij mag 'lenen' van de eigenlijke houder Kittel. Van Poppel sprintte gisteren naar een onverwachte derde plaats.