Jeugdig Ajax start seizoen met oefenzege

Landskampioen Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een zuinige overwinning omgezet. Ajax ging zaterdagmiddag op bezoek bij Hoofdklasser SDC Putten en trad aan met een jong elftal. Trainer Frank de Boer koos in zijn opstelling voor onder meer Nicolas Boilesen, Davy Klaassen, Joël Veltman en Tobias Sana.

Dejan Meleg opende na een kwartier de score namens de Amsterdammers. De middenvelder draaide een hoekschop in één keer binnen. Na een half uur kwam Putten verrassend op gelijke hoogte via Daniël van Schoor, maar Klaassen en Boilesen hielpen Ajax nog voor rust aan een comfortabele voorsprong. Invaller Jody Lukoki bepaalde de eindstand dertien minuten voor tijd op 1-4.

Basisspelers Toby Alderweireld, Daley Blind, Christian Eriksen, Siem de Jong en Ricardo van Rhijn ontbraken nog vanwege vakantie.