[WL] Volleyballers zegevieren in Zuid-Korea

De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag in de World League een overwinning geboekt op Zuid-Korea. De ploeg van bondscoach Edwin Benne zegevierde in Cheonan met 3-1: 25-23, 22-25, 25-20 en 25-16. Door de overwinning blijft Oranje aan kop van groep C.

Dat Zuid-Korea aanzienlijk hoger op de wereldranglijst staat dan Oranje, was niet te merken. Integendeel; afgezien van de tweede set voerde Bennes ploeg de boventoon. Niels Klapwijk was met veertien punten topscorer en Thomas Koelewijn onderscheidde zich met vijf zogenoemde killblocks.

Zondag volgt de tweede wedstrijd op Zuid-Koreaanse bodem. Wordt ook dat duel door Nederland gewonnen, dan lijkt plaatsing voor de finaleronde, waarvoor alleen de groepswinnaar in aanmerking komt, een steeds realistischere mogelijkheid te worden. De nummer twee in de groep Canada won met 3-1 van Finland en spelen zaterdag nog eens uit tegen de Finnen.

Oranje heeft na zeven duels zestien punten, Canada volgt met vijftien. Het team van Benne sluit de groepsfase volgende week af met twee wedstrijden in en tegen Finland, Canada gaat dan op bezoek bij Japan.