Twee keer zo veel aanhoudingen bij TT-nacht

Bij de eerste nacht van het jaarlijkse TT Festival in Assen zijn 24 personen gearresteerd voor onder meer mishandelingen, het beledigen van agenten en het afsteken van vuurwerk. Ook werden twee bezoekers neergestoken, maar de verdachten wisten te ontkomen. Een agent raakte lichtgewond toen hij bij een aanhouding in zijn gezicht geslagen.

Het aantal aanhoudingen ligt twee keer zo hoog als vorig jaar, toen in de TT-nacht twaalf mensen werden aangehouden. Een jaar eerder lag het aantal arrestaties in de nacht voorafgaand aan de motorrace in de Drentse hoofdstad echter hoger, namelijk op 31.

De politie spreekt van een rustig verlopen nacht. Door de aanhoudende regen lag het aantal bezoekers een stuk lager dan vorig jaar. De TT-nacht werd bezocht door zo'n vijftigduizend mensen, terwijl dat er vorig jaar nog zo'n zeventigduizend en het jaar daarvoor 55 duizend waren. Het regende tot diep in de nacht en rond 02.00 uur hield veel publiek het volgens de politie voor gezien.

Op het Abel Tasmanplein werden dichtbij het kermisterrein twee mensen neergestoken. Zij raakten gewond aan hun gezicht en hun lichaam en zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee daders zijn nog spoorloos. Op de steekpartij na kwam het volgens de politie niet tot ernstige incidenten.

Ondanks de regen zou de sfeer in het centrum van de stad goed zijn geweest, vorig jaar nam de politie nog het woord 'uitstekend' in de mond. Na 03.00 uur kwam het tot vechtpartijtjes, maar de meesten werden volgens de politie in de kiem gesmoord. De meeste aangehouden verdachten zijn na het opmaken van proces-verbaal vrijgelaten. Het TT Festival heeft tot nu toe in totaal tot 36 arrestaties geleid.