[Tour] Sagan gaat vol voor de groene trui

Peter Sagan wil na de laatste etappe van de Tour de France op het podium staan in de groene trui. "Ik ga weer voluit voor die trui. Meer nog dan om een aantal etappezeges bijeen te sprokkelen", zegt de Cannondale-sprinter vrijdag in Het Nieuwsblad.

De Slowaak vindt de groene trui een bevestiging als topsprinter. "Die trui is een soort kwaliteitslabel. Het wil zeggen dat een renner een hele tijd de beste sprinter was." Sagan geeft aan dat er wel wat is veranderd. "Ik besef maar al te goed dat het dit jaar enorm moeilijk zal worden. Ik was in 2012 een debutant, niet iedereen kende mij."

De 23-jarige renner behaalde vorig jaar de groene trui met maar liefst 141 punten voorsprong op Lotto-renner André Greipel. "Natuurlijk zou ik dat record graag verbeteren, maar ik wil vooral de groene trui behalen in Parijs. Ook al is het maar met één punt verschil op de tweede", verklaarde Sagan.

Volgens de sprinter zijn er de komende drie weken enkele mooie gelegenheden om zijn vorm te tonen. "Ik denk daarbij niet alleen aan de vlakke ritten. Ook de etappes met wat bergjes moeten mij liggen. Op Corsica hoop ik punten te sprokkelen. De gele trui kan wel een zeer mooi extraatje vormen."

De Tour de France start zaterdag op Corsica en eindigt drie weken later in Parijs.