6 kids flauwgevallen tijdens seksles

Het biologieonderwerp voortplanting heeft in een Duits klasje nogal wat commotie veroorzaakt. Maar liefst zes kinderen in de laatste klas van de lagere school in Borken zijn tijdens de les seksuele voorlichting flauwgevallen.

Enkele leerlingen kregen in de les een paar getekende piemels en plassertjes te zien. Hun werd gevraagd deze afbeeldingen in te kleuren. Blijkbaar hadden de erotische plaatjes een gevoelige snaar geraakt, want het ene kind na het andere viel flauw.

Het eerste kind kreeg problemen met de bloedsomloop. Het bloed gaat bij opwinding namelijk maar naar één lichaamsdeel, en dat is niet het hoofd. Mogelijk ging deze scholier, die overigens al eerder bloedsomloopproblemen had, daardoor tegen de vlakte.

Dit veroorzaakte echter een kettingreactie, want een tweede kind begon te hyperventileren en steeg naar de grond. Toen een gealarmeerde arts kwam aansnellen, ging een derde zesdeklasser out.

Uiteindelijk zijn er zes kinderen flauwgevallen, zo heeft de Duitse politie gisteren laten weten. Geen van de kinderen heeft er blijvende schade aan overgehouden. De poltie snapt er geen hol van. "Het waren normale plaatjes", aldus een woordvoerder. "Geen snoeiharde porno, maar gewoon beschaafde afbeeldingen."