Nieuwe Terminator-trilogie in de maak

Er wordt gewerkt aan een nieuwe filmtrilogie over The Terminator die losstaat van de eerdere films. Het eerste deel wordt op 26 juni 2015 verwacht. Dat laten filmmaatschappijen Paramount, Skydance en Annapurna weten.

De Oostenrijkse Eik onthulde deze maand aan een vijfde deel mee te werken. De vier Terminator-films brachten tot nu toe wereldwijd ruim een miljard dollar op.

Had Schwarzenegger al enige naamsbekendheid als bodybuilder en van zijn rol van Conan the Barbarian, met zijn rol als moordlustige cyborg in The Terminator vestigde hij in 1984 definitief zijn naam als actieheld.

In 1991 volgde Terminator 2: Judgement Day, met Schwarzenegger als ster van ongekende populariteit en met een tot dan toe eveneens ongekend budget van honderd miljoen dollar.

In 2003 verscheen Terminator 3: Rise of the Machines, waarna Schwarzenegger Hollywood inruilde voor het gouverneurschap van Californië. Terminator Salvation uit 2009 was de eerste film in de reeks waarin de acteur niet te zien was, behalve als emotieloos gezicht dat digitaal op stand-in Roland Kickinger geplakt was.

Het scenario van de nieuwe Terminator-film wordt geschreven door Laeta Kalorgridis, bekend van Avatar en Shutter Island, en Patrick Lussier, bekend van Drive Angry. Wie de film gaat regisseren is nog onbekend. Over de medewerking van Arnold Schwarzenegger aan deel 5 werd nu niets vermeld, hoewel daar eerder wel over is bericht.