[WBD] Williams eenvoudig door

Serena Williams ligt op koers voor haar zesde titel op Wimbledon. De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg donderdag op eenvoudige wijze Caroline Garcia uit Frankrijk in twee sets. Het werd 6-3 en 6-2. Titelverdedigster Williams wist in beide sets twee breaks te forceren tegen de nummer honderd van de wereld.

Williams is de gedoodverfde favoriet voor de titel nu Maria Sharapova (3) en Victoria Azarenka (2) uit het toernooi liggen. Ze bevestigde haar favorietenrol tegen Garcia. Williams gaf op haar eerste opslagen slechts vier punten weg aan de Franse speelster. Daarnaast sloeg ze dertig winners, dubbel zo veel als haar opponente.

De Amerikaanse neemt het in de derde ronde op tegen de 42-jarige Kimiko Date-Krumm. De Japanse won met 6-4 en 7-5 van Alexandra Cadantu uit Roemenië. Met die zege is Date-Krumm de oudste speelster in de historie van Wimbledon die de derde ronde heeft bereikt.

Na Li (6) maakte een einde aan de zegereeks van de Roemeense Simona Halep. De Chinese won met 6-2, 1-6 en 6-0 van de winnares van Rosmalen en doorbrak de zegereeks van elf wedstrijden. De Australische Sam Stosur (14) is ook verder op Wimbledon. Zij won met 6-2 en 6-2 van Olga Puchkova.

Bij de mannen moest Michaël Llodra opgegeven tegen Andreas Seppi (23). Dat deed hij nadat hij de eerste set met 7-5 had verloren. Hij is de achtste uitvaller in twee dagen tijd.