Wodkatampon brengt tienermeisje in coma

Een tienermeisje heeft twee dagen in een Spaans ziekenhuis gelegen wegens een ernstige alcoholvergiftiging. Het meisje had een halve liter wodka weggewerkt tussen haar onderste lippen.

Het kind had middels een speciale techniek, onder de lokale jeugd Tampax on the Rocks genoemd, zichzelf strontlazarus gezopen. Bij dit proces wordt een tampon, doordrenkt met wodka, in een muts geschoven.

Levensgevaarlijk, zo'n wodkatampon, zo laat een arts van het ziekenhuis in Murcia weten. "Het wordt ingebracht in de vagina waar de alcohol veel sneller wordt opgenomen", verklaart de beste man. "Dankzij het dunne, met slijm bedekte vliesje, komt de alcohol razendsnel in de bloedbaan terecht."

Het meisje raakte na een halve liter wodka in een coma. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar zij na twee dagen werd ontslagen.

Wodkatampons worden vooral gebruikt om ouders om de tuin te leiden. Zij ruiken zo immers geen sterke dranklucht. Was deze praktijk eerst alleen populair in de VS, nu is deze ook al overgewaaid naar Engeland, Duitsland en Scandinavië.