Beroemdheden blij met einde verbod homohuwelijk

Veel sterren hebben hun vreugde geuit over het schrappen het verbod op het homohuwelijk in Californië. Ironisch genoeg is het verbod helemaal niet definitief geschrapt. Wel werd bepaald dat de federale regering voortaan homo-echtparen geen voordelen op het gebied van onder meer belastingen mag ontzeggen.

De rechtszaak rond de wet, bekend als Prop 8, werd afgewezen om een technicaliteit. Daardoor blijft het oordeel van een lager hof nog even staan. Dat lagere hof besloot dat Prop 8 ongrondwettelijk is. Dat weerhield de celebs er niet van om uitgelaten te reageren.

"Velen hebben hier zo lang voor gevochten. Wees trots, de bevooroordeelden zijn nu in de minderheid", reageerde Lady Gaga via Twitter. "Dag Proposition 8, hallo gelijkheid", heeft Ben Affleck laten weten.

"Het is een waarlijk prachtige dag voor gelijkheid", aldus de lesbische presentatrice Ellen DeGeneres. "Gefeliciteerd iedereen. En ik bedoel ook echt iedereen."

"Vandaag vieren we feest, morgen blijven we werken voor volledige gelijkheid voor een ieder en het brengen van vrijheid voor homoseksuele stellen die willen trouwen in de 37 staten die nog over zijn", reageerde Cyndi Lauper in een verklaring. In 37 staten is nog een verbod op het homohuwelijk van kracht.

"Als er iets is dat wij homo's goed kunnen doen, dan is het wel feestvieren. Laat de vreugde van deze dag horen met trots", aldus Star Trek-acteur George Takei op Facebook.