James Gandolfini naar laatste rustplaats

James Gandolfini wordt donderdag naar zijn laatste rustplaats gebracht. De acteur, vooral bekend van The Sopranos, stierf vorige week woensdag tijdens een vakantie in Rome. Gandolfini werd 51 jaar.

De uitvaart vindt donderdagochtend lokale tijd plaats in New York. Na een dienst in de kathedraal Saint John the Divine wordt Gandolfini naar zijn laatste rustplaats gebracht. Woensdagavond vond in besloten kring een wake plaats.

Gandolfini, die stierf aan een hartaanval, werd niet alleen door sterren als Bruce Springsteen herdacht. In de staat New Jersey, waar de acteur ter wereld kwam en zijn jeugd doorbracht, hingen alle vlaggen een dag half stok. De theaters op Broadway betoonden Gandolfini woensdag de laatste eer door hun lichten te doven.

James Gandolfini speelde van 1999 tot 2007 de hoofdrol van Tony Soprano in de maffiaserie The Sopranos. Voor die rol won hij drie Emmy's en een Golden Globe. Gandolfini speelde ook in veel films, er liggen nog twee films met de acteur op de plank. Of die nog verschijnen, is onduidelijk.

Gandolfini trouwde in 2008 met Deborah Lin, met wie hij in oktober een dochter kreeg. De acteur heeft ook een 13-jarige zoon uit een eerder huwelijk.