Zeeuwse bewaart overleden moeder in vriezer

Een 46-jarige vrouw uit het Zeeuwse Kamperland heeft haar overleden moeder een tijd lang in een vriezer opgeborgen. Ze is maandag aangehouden voor het verborgen houden van het lichaam, meldt de politie woensdag.

De vrouw had een vriend uit het dorp verteld dat ze haar overleden moeder in de vriezer bewaarde. De man kon volgens de politie niet met deze wetenschap leven en stapte naar de politie. Die besloot de woning van de vrouw direct te doorzoeken.

De vrouw verklaarde dat haar 83-jarige moeder ruim een week geleden een natuurlijke dood was gestorven. Hoewel de politie meldt geen reden te hebben om daaraan te twijfelen, wordt het lichaam voor de zekerheid toch overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut voor sectie. Het gaat nog een tijd duren voordat duidelijk is waaraan de moeder is overleden.

De vrouw heeft volgens de politie verklaard dat ze het lichaam van haar moeder dicht bij zichzelf wilde houden. De moeder woonde bij de dochter in huis en werd al zeventien jaar 'met veel liefde dag en nacht' door haar verzorgd. Wel zou de dochter nu inzien dat ze erg onverstandig heeft gehandeld. De politie heeft haar na verhoor naar huis laten gaan.