Weer Britse moskee beklad

Onbekenden hebben in de vroege uren van woensdag een moskee in het Engelse Redditch beklad met hakenkruizen, symbolen van het extreemrechtse National Front en de afkorting van de extreemrechtse English Defense League (EDL). Zowel de muren als de ramen werden beklad.

Het is het zoveelste incident na de gewelddadige dood van soldaat Lee Rigby in Woolwich op 22 mei. Hij werd op klaarlichte dag aangevallen door twee moslims met hakmessen. De twee werden opgepakt. Het duo beweerde dat Rigby moest boeten voor wandaden van Britse militairen in Irak en Afghanistan tegen de moslimbevolking daar.

De actiegroep 'Hoop geen Haat' heeft minister van binnenlandse zaken Theresa May opgeroepen twee Amerikanen de toegang tot Groot Brittannië te ontzeggen. De twee, Pamela Geller en Robert Spencer, willen komen spreken op een EDL-bijeenkomst, zaterdag.

Geller en Spencer werken voor de organisatie 'Stop de islamisering van Amerika'. Deze club maakte zich vooral druk over de bouw van een moskee bij Ground Zero in New York, de plaats waar tot 11 september 2001 het World Trade Center stond. Bij zijn laatste bezoek aan de VS had Geert Wilders een ontmoeting met Pamela Geller.