AMD voorbereid op Xbox One en PS4

Processorfabrikant AMD verwacht niet dat het in de problemen komt met de levering van onderdelen voor zowel de Xbox One als de PlayStation 4. Als er een tekort aan spelcomputers ontstaat, zoals Sony en Microsoft suggereren, dat ligt dat in ieder geval niet aan AMD. "Die aantallen zijn geen enkel probleem voor ons", reageert topman Saeid Moshkelani tegenover gamesindustry.biz.

Sony en Microsoft hebben aangegeven dat een mogelijk tekort aan spelcomputers in de lucht hangt. Verschillende winkelketens, waaronder de webshop Amazon en de Britse keten Blockbuster, spreken van recordaantallen als het gaat om voorbestellingen voor de Xbox One en PlayStation 4. Volgens Amazon zijn er beduidend meer Playstations besteld, maar precieze aantallen worden niet genoemd.

Microsoft en Sony willen beiden een aangepaste versie van de AMD Jaguar-chip in hun nieuwe spelcomputers. Mede door de verbeterde processor en een flinke toename van het werkgeheugen worden de nieuwe spelcomputers grofweg tien keer zo krachtig als de PlayStation 3 en Xbox 360.

Het is niet bekend waar in de productie van de spelcomputers de kink in de kabel zou zitten.


AMD voorbereid op Xbox One en PS4 (Foto: Novum)