Basisscholen ontruimd om kwik en gas

Een basisschool in Weert is dinsdagmiddag ontruimd omdat een potje kwik was stukgevallen. Acht kinderen kwamen vermoedelijk met de stof in aanraking. Na controle door hulpdiensten bleken zij ongedeerd. Ook een school in Rozenburg werd dinsdag ontruimd, vanwege een gaslucht.

De melding van het incident in basisschool Leuken aan de Middelstestraat in Weert kwam rond 15.00 binnen. Een leraar die een kast opruimde liet het potje per ongeluk vallen, waardoor de kwikbolletjes vrijkwamen. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt dinsdag de resten van het kwik op. Naar verwachting kunnen de leerlingen woensdag weer naar school.

Een school in het Zuid-Hollandse Rozenburg werd dinsdagmiddag eveneens ontruimd. Op basisschool De Rank werd rond 14.00 uur een gaslucht geroken. Daarop werden leerlingen en leerkrachten in het gemeentehuis ondergebracht.

Uit metingen van de brandweer bleek er een te hoge concentratie koolwaterstof te zitten in het riool. Het riool werd daarop gespoeld. Er werd geen gas gemeten. Naar verwachting kunnen de leerlingen woensdag weer naar school.