Saints Row IV gecensureerd vanwege seksueel geweld

De actiegame Saints Row IV moet worden gecensureerd voor de Australische markt. De Australische keuringsdienst OFLC heeft geweigerd het spel te keuren vanwege vermeend seksueel geweld en drugsmisbruik. Gamestudio Volition en uitgever Deep Silver hebben dinsdagochtend aangegeven het spel, dat 23 augustus in Nederland in de winkel ligt, aan te passen.

Ondanks de aanpassingen voor de Australische markt verschijnt het spel in andere landen ongecensureerd op de markt. Zo is het mogelijk om de hoofdpersoon, de president van de Verenigde Staten, naakt over straat te laten lopen. In Europa en de Verenigde Staten hebben de keuringsdiensten Saints Row IV goedgekeurd voor 18 jaar en ouder.

Begin dit jaar liet Australië voor het eerst in de geschiedenis een game met een keuring voor 18 jaar en ouder toe. Tot dan toe was 16 jaar de maximale keuringsleeftijd, waardoor sommige spellen nooit zijn uitgegeven. Dankzij de introductie van de keuring voor volwassenen zijn sinds januari zijn zeventien spellen in Australië uitgegeven, waaronder de zombiegame Dead Island Riptide, de actiegame Ninja Gaiden: Razor's Edge en het vechtspel Mortal Kombat.

In Saints Row IV spelen gamers de rol van de president van de Verenigde Staten die eigenhandig, met behulp van superkrachten, een buitenaardse invasie moet zien te stoppen. Het spel ligt 23 augustus in de winkel voor Xbox 360 en PlayStation 3.