Jongeren niet welkom in park na incidenten

Jongeren van 14 tot en met 21 jaar zijn vanaf vrijdag in de avond en nacht niet meer welkom in een park in Wateringen. Burgemeester van Westland Sjaak van der Tak heeft dat besloten omdat er steeds meer incidenten plaatsvinden in het Hofpark, meldt de gemeente maandag.

In 2006, 2008 en 2009 vonden ook al ongeregeldheden plaats in het park. Jongeren veroorzaakten toen zoveel overlast dat de burgemeester onder meer een gebiedsverbod instelde voor een aantal van hen.

In mei en juni vonden in en bij het park opnieuw een aantal incidenten plaats, waarbij jongeren die vaak in het park komen betrokken waren. Het gaat hierbij onder meer om een mishandeling en een beroving. Inmiddels zijn hiervoor drie verdachten opgepakt.

De burgemeester heeft nu besloten dat vanaf vrijdag tot en met 1 september van 21.00 tot 07.00 uur zich geen jongeren meer mogen ophouden in het park en in het Veld aan de Wiek in Wateringen. Als er toch jongeren zijn, maakt de politie proces-verbaal op en volgt een strafproces, waarschuwt de gemeente. "Op het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs staan eveneens flinke boetes." De sluiting geldt niet tijdens het Waterpopevenement op 10 augustus.