Ouya dinsdag officieel verkrijgbaar

Ouya is vanaf dinsdag verkrijgbaar in de winkel in Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië voor 99 dollar of honderd pond. De Android-spelcomputer, die via crowdfunding tot stand is gekomen, biedt gebruikers de mogelijkheid kleinere spelletjes te downloaden.

De makers van de Ouya hebben de spelcomputer zo ontworpen dat deze gemakkelijk te kraken is. Ruim honderdzestig spellen zijn in de maak. Een deel van deze spellen is vanaf dinsdag te downloaden. Daarnaast is er software beschikbaar om de spelcomputer te gebruiken als mediacenter of emulator. Hierbij wordt software ingezet om te doen alsof de Ouya een andere spelcomputer is, bijvoorbeeld een Super Nintendo.

De Android-spelcomputer werd in juli vorig jaar aangekondigd, waarna via crowdfunding 8,5 miljoen dollar werd ingezameld om de productie te bekostigen. Sinds die tijd zijn de makers bezig geweest om ontwikkelaars over te halen spelletjes te maken en om softwareproducenten aan boord te krijgen. Verschillende uitgevers geven hun klassiekers opnieuw uit voor de Android-spelcomputer. Daarnaast werken onafhankelijke ontwikkelaars aan een of meer games.

Ouya doet wat betreft zijn distributiemodel denken aan een smartphone. Van alle spelletjes is een gratis testversie te downloaden. Net als bij een Android-telefoon moeten ook op deze Android-spelcomputer de applicaties, eventueel tegen betaling, gedownload worden. In tegenstelling tot een tablet of smartphone worden de games 'gewoon' met een controller in de hand op een televisie gespeeld.

Het is niet bekend wanneer Ouya in Nederland in de winkel ligt. Wel kan de spelcomputer online via bijvoorbeeld buitenlandse webshops als Amazon en game.co.uk gekocht worden.


Ouya dinsdag officieel verkrijgbaar