Ellen Page niet blij met gelijkenis in actiegame

Het zint de Canadese actrice Ellen Page niet dat een van de hoofdrolspelers uit de actiegame The Last of Us op haar lijkt. "Het wordt niet gewaardeerd", zei ze in een interview op communitywebsite Reddit. Hoewel Page niet heeft meegewerkt aan The Last of Us, zijn haar gelijkenis en stem wel gebruikt voor de thriller Beyond Two Souls. Beide spellen worden uitgegeven door Sony Computer Entertainment.

Toen gamestudio Naughty Dog de actiegame The Last of Us onthulde voor de Playstation 3, leek Ellie duidelijk op Ellen Page. In een verklaring liet Naughty Dog vorig jaar weten dat de gelijkenis een toevalligheid was en dat Ellie is aangepast ten behoeve van het verhaal, niet omdat het moest van uitgever Sony Computer Entertainment.

The Last of Us staat al twee weken bovenaan in de Nederlandse de verkooptoptien. Recensenten hebben de actiegame wereldwijd een 9,5 gemiddeld gegeven, waarmee het een van de hoogst gewaardeerde spellen ooit is.

Sony Computer Entertainment heeft Beyond Two Souls gepland voor oktober. De thriller, waarin een het leven van een meisje met bovennatuurlijke krachten wordt verteld, is in de maak voor de PlayStation 3.


Ellen Page niet blij met gelijkenis in actiegame