'Paris Jackson ondernam al eerder zelfmoordpoging'

Paris Jackson snijdt geregeld in haar polsen. De 15-jarige dochter van wijlen Michael Jackson ligt sinds begin deze maand in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging. Ingewijden vertellen entertainmentwebsite TMZ dat Paris al eerder uit het leven wilde stappen.

"Paris deed absoluut een poging een einde aan haar leven te maken", reageert een bekende van de Jacksons op geruchten dat de politie Paris' zelfmoordpoging ziet als een schreeuw om aandacht. "En het was niet de eerste keer."

De tiener zou zwaar depressief zijn en nog zeker maanden behandeld moeten worden. Uit haar Tumblr-pagina blijkt dat Paris al langer gefascineerd is door zelfverminking. De 15-jarige plaatste meerdere foto's waarop te zien is hoe meisjes in hun lijf snijden. Ook plaatste Paris plaatjes van tieners met een vuurwapen in hun mond.

Paris heeft het volgens geruchten nog steeds erg moeilijk met de dood van haar vader Michael, die in juni 2009 stierf. Sindsdien zou ze haar verjaardag niet meer hebben gevierd.

Bronnen binnen de familie Jackson laten TMZ weten dat het inmiddels beter gaat met Paris. De tiener zou echter niets voelen voor therapie. Binnenkort wordt ze waarschijnlijk overgebracht van het UCLA Medical Center, het ziekenhuis waar haar vader dood werd verklaard, naar een ander behandelcentrum. Daar moet ze mogelijk drie maanden verblijven.