Kick-Ass-regisseur haalt uit naar Jim Carrey

Regisseur Mark Millar begrijpt niets van de spijtbetuiging van Jim Carrey over zijn rol in hun nieuwe film Kick-Ass 2. De acteur twitterde zondag dat hij nooit meer zo'n gewelddadige film wil maken na de gebeurtenissen in december, toen een man in Sandy Hook in Connecticut twintig kinderen en zes volwassenen doodschoot. "Ja, er vallen veel doden in de film maar met zo'n titel kan het ook niet anders", schrijft Millar op zijn blog.

De 51-jarige Carrey gaf aan geen spijt van de film te hebben, die voor december werd opgenomen. Wel zei hij nu anders over geweld te denken. "Ik kan nu niet meer met een goed geweten achter zo veel geweld staan." Carrey speelt de rol van Colonel Stars and Stripes, een voormalige maffioos die christelijk is geworden en samen met zijn hond Sophia de misdaad bestrijdt.

Millar is echter onvermurwbaar. "Het scenario was ruim voor de opnames bij iedereen bekend", zegt de regisseur. "Bij een film met een personage als Hit-Girl in de hoofdrol komt er natuurlijk bloed op de wanden, dat mag geen verrassing zijn voor iemand die zo genoten heeft van de eerste film." Carrey heeft er nooit een geheim van gemaakt de eerste Kick-Ass uit 2010 geweldig te vinden.

De Britse filmmaker zegt dat Kick-Ass 2 juist veel eerlijker is over geweld dan de meeste kaskrakers in de bioscoop. "Deze film laat zien wat de gevolgen zijn van geweld. We vermijden juist het simpele, bloedeloze geweld wat je in zo veel andere zomerfilms ziet. Als filmmakers moeten we het publiek vermaken. Dan kunnen we niet aan banden worden gelegd door een verbod op vuurwapens in actiefilms."

Kick-Ass 2 verschijnt op 22 augustus in de Nederlandse bioscopen.


Kick-Ass-regisseur haalt uit naar Jim Carrey (Foto: Novum)