Moeder Julian en Ruben bedankt Nederland

De moeder van de vermoorde broertjes Ruben en Julian uit Zeist bedankt iedereen voor het helpen bij de zoektocht naar haar zoons. Dat schrijft zij in een brief die verschillende media maandag publiceren. Iris van der Schuit stuurde de brief op de dag dat Julian 8 jaar zou worden.

Van der Schuit zegt 'heel dankbaar te zijn' voor het massaal zoeken door 'bekenden en onbekenden'. De organisatoren van de burgerzoekacties, Remco Meijer en Wanda van de Bovenkamp, worden in de brief met naam bedankt.

"Dat zoveel mensen wilden helpen met het vinden van mijn jongens had ik niet verwacht toen ik het berichtje op Facebook plaatste", schrijft de moeder verder. In de brief worden verder onder meer rechercheurs, militairen en brandweer bedankt. Ook de oprichters van een speciale stichting voor de broertjes, RuJu, worden bedankt.

De lichamen van de broertjes Julian en Ruben werden vorige maand gevonden in een afwateringsbuis in Cothen. De jongens waren bijna twee weken vermist. Grootschalige zoektochten naar de broertjes werden opgezet, nadat het lichaam van hun vader was gevonden bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.