De Slegte en Selexyz fuseren tot Polare

Het gerucht zong al even rond, onder meer op het FOK!-forum, maar nu is het officieel bevestigd: boekhandels De Slegte en Selexyz zullen na hun fusie de naam 'Polare' voeren. Dat valt te lezen op de sites van beide boekhandels.

De naam is geïnspireerd door 'stella polare', de Italiaanse naam voor de Poolster. Die ster wordt al eeuwen gebruikt door zeelui en andere reizigers om te navigeren. "Dit is wat wij graag willen zijn: een gids die je helpt de juiste boeken te vinden," stelt een verklaring.

De twee boekhandels worden op 27 juni officieel één. Om dat te vieren en er wat ruchtbaarheid aan te geven, worden van 27 tot 30 juni in de filialen van Polare verschillende activiteiten georganiseerd, zoals kortingsacties en signeersessies.

Er is al veel te doen geweest over de fusie van de twee boekhandels. Hoewel ze relatief recent is opgericht, is Selexyz de grootste boekhandelketen in Nederland. De Slegte, dat zich vooral specialiseerde in ramsj en tweedehandsboeken, is al jaren een begrip in Nederland en sommigen zien de keten niet graag verdwijnen.

Beide ketens hadden flink te lijden onder concurrentie van internetverkopers, waardoor ze uiteindelijk door een investeerder van failissement gered moesten worden. De investeerder stelde als voorwaarde dat de twee ketens zouden fuseren.