FOK!filmtips van de dag: Open Range

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Sweet November is een remake van de gelijknamige film uit 1968. Charlize Theron speelt een vrouw die elke maand een relatie aangaat met een man om hem een beter mens te maken en vervolgens de verhouding verbreekt. Keanu Reeves is de man van november, maar als de maand om is willen beide niet uit elkaar. Er zit echter een geheime reden achter Theron's kortstondige romances.

Deze film is na The Devil’s Advocate de tweede samenwerking van de acteurs. Te zien om 20.30 uur op NET5.

Frank T. Hopkins wordt door een Arabische sjeik uitgenodigd om als eerste Amerikaan, mee te doen een legendarische woestijnrace genaamd 'The Ocean of Fire'. Aan de race doen alleen de koninklijke families uit heel Arabië en met de beste paarden mee. De Arabische deelnemers zien de komst van de Amerikaan helemaal niet zitten en gaan tot het uiterste om te verhinderen dat hij en zijn paard Hidalgo de finish halen. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Open Range werd geregisseerd door Kevin Costner, die naast Robert Duvall, Michael Gambon en Annette Bening ook één van de hoofdrollen speelt. De western onderscheidt zich van andere hedendaagse actiefilms doordat de karakters ook echt karakter hebben. Ze denken na over het toepassen van geweld en vermijden dit zo mogelijk. De film is gebaseerd op het boek The Open Range Men van Lauren Paine. Te zien om 20.30 uur op RTL7.

Autumn in New York en The Villain zijn vanavond ook te zien op de televisie.