FOK!filmtips van de dag: Along Came a Spider

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Het dochtertje van een senator wordt door Gary Soneji, een ex-leraar van een prestigieuze privéschool in Washington, ontvoerd. Uit bewondering voor de reputatie van forensisch psycholoog Alex Cross neemt de ontvoerder contact met hem op. Cross neemt de zaak aan en moet met geheim agente Jezzie Flannigan samenwerken om het jonge meisje te bevrijden. Dat Soneji niet makkelijk te pakken is wordt al snel duidelijk, hij is vastberaden om de 'misdaad van de eeuw' te begaan.

Along Came A Spider is geen prequel, maar ook geen vervolg op Kiss the Girls. Zie het als een startende franchise met Morgan Freeman als de charismatische Cross, als hoofdpersoon. In Amerika was de film een kraker aan de box office. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Rod Kimble wil zijn hele leven maar één ding en dat is stuntman worden. Net als zijn overleden vader. Zijn stiefvader vindt hem maar een watje en daagt Rod elke keer weer uit om hem als een echte man tegen de vlakte te slaan, maar iedere keer ziet hij alle hoeken van het huis. Dan wordt zijn stiefvader Frank ernstig ziek en heeft een harttransplantatie nodig, waar geen geld voor is. Rod gaat proberen over vijftien bussen te springen om zo geld in te zamelen voor de operatie. En wat is het eerste wat hij zal doen als Frank weer beter is? Hem helemaal in elkaar slaan.

Het scenario van de komedie Hot Rod werd geschreven door Pam Brady, die samen met Trey Parker en Matt Stone ook het script schreef van de South Park-film en Team America: World Police. Regisseur Akiva Schaffer verdiende zijn sporen bij de populaire Amerikaanse komedieshow Saturday Night Live. Waar ook de hoofdrolspelers Andy Samberg en Jorma Taccone vandaan komen. De drie voegden veel eigen materiaal toe aan het script en verfilmden het tussen twee seizoenen van SNL door. Ze vroegen maatje Bill Hader er ook nog bij. Hot Rod is te zien om 00.40 uur op RTL7.

Het leven bezien door de 14-jarige Zachary, die merkt hoe het mooie leven dat zijn familie leidt in Swaziland, Afrika langzaam maar zeker afbrokkelt. Dit komt door de onafhankelijkheid van Swaziland van Engeland eind jaren ’60. Wah-Wah heeft een cast van onder andere Nicholas Hoult, Gabriel Byrne en Miranda Richardson, Te zien om 01.05 uur op BBC1.

Crocodile Dundee, Crocodile Dundee II, Made of Honor en The Perfect Man zijn vanavond ook te zien op de televisie.