Oud-wielrenner Ullrich geeft dopinggebruik toe

De Duitse oud-wielrenner Jan Ullrich heeft toegegeven doping te hebben gebruikt. In een zaterdag verschenen interview met het Duitse tijdschrift Focus zegt de inmiddels 39-jarige tourwinnaar van 1997 door de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes behandeld te zijn. Hij zegt alleen met zijn eigen bloed te zijn behandeld.

Ullrich vindt niet dat hij iemand bedrogen heeft. "Bijna iedereen nam toen prestatiebevorderende middelen. Ik heb niets genomen wat de anderen niet ook gebruikten", verklaart hij zijn acties. "Het zou voor mij bedrog zijn geweest als ik mezelf een voordeel verschaft had. Dat was niet zo."

Verder wil Ullrich het verleden met rust laten. "Voor mij is dit onderwerp afgerond. Ik wil alleen nog vooruit kijken, niet meer terug."

Ullrich, die vijf keer tweede werd in de Tour, was in 2006 een van de grote favorieten na het afscheid van Lance Armstrong. Een dag voor de tourstart in Straatsburg werd hij door zijn ploeg T-Mobile echter uit koers genomen omdat hij betrokken zou zijn bij Operacion Puerto, de dopingzaak rond Fuentes. Ullrich ontkende dat tot nu toe altijd.