[HWL] Belgische mannen in finale

De eerste halve finale van de mannen op de Hockey World League is geëindigd in een overwinning voor de Belgische mannen. Op een natte vrijdagmiddag werd met 3-2 afgerekend met Nieuw-Zeeland. Door deze overwinning heeft het elftal van bondscoach Marc Lammers zich geplaatst voor de finale van zondag. Daar treft het de winnaar van de wedstrijd Nederland – Australië.

Beide ploegen kwamen aanvallend uit de startblokken, maar het waren de Kiwi’s die de eerste echte scoringskansen kregen. Na vier minuten verdienden ze twee strafcorners op rij, echter werd beide keren de sleeppush eruit gelopen. Uit de snelle tegenaanval kon Thomas Briels intippen voor België: 1-0.

Vervolgens waren er goede mogelijkheden voor onze zuiderburen om de score uit te breiden, maar die lieten ze onbenut. Na achttien minuten spelen knalde Nieuw-Zeeland de bal de cirkel in. Deze werd door zowel aanvallers als verdedigers gemist en belandde via de klomp van keeper Vincent Vanasch in het net. Na de 1-1 werd het spel van Nieuw-Zeeland beter en met name Marcus Child zorgde voor gevaar. Na tien minuten herpakten de Belgen zich. Uit een strafcorner pushte Tom Boon de bal hard in het dak van de goal.

Na de rust bleven de België goed hockeyen. Al in de 37ste minuut tekende Tom Boon voor zijn tweede van de middag. Twintig minuten duurde het totdat de Black Sticks de spanning terugbrachten in de wedstrijd. Uit een strafcorner schoot Andy Hayward raak. Met nog ruim vijf minuten op de klok probeerde Nieuw-Zeeland met een vliegende keeper de gelijkmaker te forceren. Het mocht niet baten.