Verdachte examendiefstal op vrije voeten

Een van de negen jongeren die de afgelopen tijd werden opgepakt voor betrokkenheid bij de examendiefstal op het Ibn Ghaldoun is op vrije voeten gesteld. Het gaat om een 17-jarige Rotterdammer die woensdagochtend werd aangehouden. Hij zou de mensen die de examens hebben gestolen onder druk hebben gezet de examens ook aan hem te geven.

Een andere 17-jarige Rotterdammer die woensdag werd aangehouden blijft nog wel vastzitten, bepaalde de rechter-commissaris vrijdag. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal zelf en is voor acht dagen in bewaring gesteld.

Voor de diefstal zitten nu nog zeven verdachten vast, allen leerlingen van de islamitische school. De voorlopige hechtenis van twee van hen, een meisje van 18 jaar uit Rotterdam en een jongen van 19 uit Maassluis, werd vrijdag met dertig dagen verlengd.

Een negende verdachte, een 22-jarige Rotterdammer, werd eerder al op vrije voeten gesteld. De man, geen medewerker of leerling van de school, werd eind vorige maand opgepakt voor het lekken van het eindexamen Frans voor het vwo.