Heerenveen-voorzitter Veenstra stapt op

Robert Veenstra is per direct opgestapt als voorzitter van sc Heerenveen. Hij heeft dit besloten na een goed onderling overleg met het stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen van de Friese club.

Veenstra werd in 2010 bij Heerenveen aangesteld om schoon schip te maken en de financiën op orde te brengen. In deze missie slaagde de voorzitter, maar tegelijkertijd kwam hij vanwege zijn beleid ook onder vuur te liggen. Hierdoor nam zijn draagvlak binnen de club sterk af en besloot hij op te stappen om de mogelijke oplossingen voor de aanhoudende onrust binnen de club niet in de weg te staan.

De laatste maanden bleek steeds duidelijker dat Veenstra niet meer geliefd was in Heerenveen bij zowel de werknemers als de supporters en sponsoren van de Friese club. Dit resulteerde in de afgelopen weken in veel protesten. Onder meer clubicoon Foppe de Haan had zich aangesloten bij de supporters en sponsoren die het vertrek van Veenstra en de Raad van Commissarissen eisten. Vorige week nog werd er een onderzoek aangekondigd naar het functioneren van de club op bestuurlijk niveau.