Weer vier opgepakt voor vechtpartij Alphense Boys

De politie heeft deze week opnieuw vier mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij bij de wedstrijd Alphense Boys tegen Haaglandiavan begin deze maand. Een van hen is minderjarig, bevestigt een woordvoerder van de politie vrijdag. In totaal zijn nu tien mensen aangehouden voor de vechtpartij. Een van hen zit nog vast.

Woensdag werd een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden, een dag later volgde een even oude plaatsgenoot en een 27-jarige Rotterdammer. Vrijdagochtend werd een 17-jarige jongen Alphenaar opgepakt. Alle vier mochten ze na verhoor weer naar huis, maar gelden nog wel als verdachte. Een 56-jarige Rijswijker zit als enige verdachte nog vast.

De knokpartij ontstond bijna drie weken geleden vlak na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd in Alphen aan den Rijn bij een opstootje op het veld. Tien tot vijftien supporters en voetballers raakten slaags met elkaar. Twee mensen raakten gewond, van wie er een met hoofdletsel naar een ziekenhuis werd gebracht.

Alphense Boys werd eerder deze maand teruggezet naar de eerste klasse als straf voor de vechtpartij. Vrijdag maakte de club bekend niet opnieuw in beroep te gaan tegen de gedwongen degradatie. De club ging eerder wel in beroep, maar kreeg nul op het rekest en legt zich nu bij de straf neer.