Limburg redt Maastricht Airport met miljoenensteun

Provinciale Staten van Limburg hebben ingestemd met het reddingsplan van 4,5 miljoen euro voor Maastricht Aachen Airport. Met de miljoeneninjectie kan de luchthaven de acute financiële problemen opvangen. Achthonderd mensen behouden vooralsnog hun baan.

Zonder de steun van de provincie zou in juli faillissement dreigen voor de luchthaven in Beek. De miljoenen worden besteed aan de kosten voor de ondersteunende diensten op Maastricht Aachen Airport, zoals de douane en brandweer.

Voor een definitief behoud van de luchthaven onderzoekt de provincie nog drie opties. Limburg kan de hele infrastructuur overnemen. Dat zou betekenen dat alleen de exploitatie aan een private partij wordt gegund tegen een 'marktconforme' vergoeding. Een ander scenario voorziet in een blijvende overname van de ondersteunende diensten. Het derde scenario is sluiting.

Maastricht Aachen Airport kampt met ernstige financiële problemen en betalingsachterstanden, zo werd vorige maand duidelijk. Door de economische crisis is het vrachtvervoer op de luchthaven met een kwart geslonken.