[WBD] Haase loot Youzhny, Sijsling treft Kusnetsov

Robin Haase heeft een pittige loting voor Wimbledon. De Hagenaar werd voor de eerste ronde aan Mikhail Youzhny gekoppeld. De Rus staat 28e op de wereldranglijst, 27 plaatsen hoger dan Haase. Voor Igor Sijsling en Thiemo de Bakker was de loting gunstiger.

Sijsling krijgt Alex Kusnetsov als tegenstander. Voor de Nederlandse nummer 59 van de wereld betekent dat dat zijn opponent achttien plaatsen lager staat op de wereldranglijst. De Bakker neemt het in de eerste ronde op tegen James Blake. De Amerikaan is de nummer 93 van de wereld en staat dus zeven plaatsen lager dan De Bakker.

Titelverdediger Roger Federer zit in dezelfde helft van het schema als Andy Murray, die vorig jaar de finale verloor. De twee kunnen elkaar dus in de halve eindstrijd tegenkomen. De Zwitser moet mogelijk eerder al afrekenen met Rafael Nadal. Hij kan de Spanjaard al in de kwartfinale ontmoeten.

In de eerste ronde wacht Federer een treffen met Victor Hanescu. Nummer een van de wereld Novak Djokovic begint met een duel tegen de Duitser Florian Mayer, terwijl Murray tegen Mayers landgenoot Benjamin Becker begint. David Ferrer neemt het op tegen de Argentijn Martin Alund. Nadal tenslotte krijgt de Belg Steve Darcis als tegenstander.

Het toernooi in Londen gaat maandag van start.