Politie sluit misdrijf in Cuijk niet uit

De drie doden die bij een woningbrand in Cuijk werden gevonden zijn mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie sluit dat niet uit. Het gaat bij de slachtoffers zo goed als zeker om de bewoners van de woning aan het Hermelijnkwartier, een jonge moeder en haar twee tienerdochters, liet burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar (CDA) weten in een verklaring.

"Ook al is de identiteit van de slachtoffers nog niet vastgesteld, we hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om de bewoners van het huis. Een jonge vrouw met twee tienerdochters", aldus Hillenaar. De burgemeester laat verder weten mee te leven met iedereen die dicht bij de slachtoffers stond.

De doodsoorzaak van de drie is nog niet bekend. De oorzaak van de brand evenmin. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

De woning werd door de brand compleet verwoest, aldus een politiewoordvoerder. Ook naastgelegen woningen raakten beschadigd. De bewoners van één huis kunnen in ieder geval donderdag hun huis niet meer in. Voor hen is vervangend onderdak gezocht, aldus de zegsvrouw.

Volgens buurtbewoners zou de moeder gescheiden zijn van de vader van de meisjes, meldt Omroep Brabant. Hij zou in het naastgelegen dorp Beers wonen. Het contact tussen de meisjes en de vader zou volgens buurtbewoners normaal zijn. Buurtbewoners melden verder dat de moeder het huis huurde, omdat de eigenaars de woning niet verkocht kregen.

Bij het blussen van de brand raakten drie brandweerlieden onwel. Zij zijn ter plaatse behandeld door hulpdiensten. Een school in de buurt van de woning werd uit voorzorg gesloten.

In een zendmast niet ver van de woning heeft zich donderdagochtend een man verschanst. De politie sluit een verband met de brand niet uit. Politiemensen zijn ter plaatse en proberen de man te ervan te overtuigen naar beneden te komen.

De man zou eerder deze week ook al in de zendmast hebben gezeten, melden verschillende media. De politiewoordvoerder kon daar geen uitsluitsel over geven. 

Update 17.27 uur
De man de zich in de zendmast bevond, is daar inmiddels uitgeplukt en door de politie gearresteerd, zo meldt de NOS