Rechtszaak kost Messi mogelijk CL-duel

Lionel Messi mist mogelijk een Champions League-wedstrijd door een rechtszaak. De speler van Barcelona moet zich namelijk op 19 september voor de rechter verantwoorden. De Spaanse club speelt op 18 of 19 september een duel in. Messi en zijn vader Jorge worden verdacht van belastingfraude. De rechtbank in Gava, nabij Barcelona, heeft donderdag bepaald dat de klacht wordt behandeld.

De Argentijn zou over de jaren 2007, 2008 en 2009 zo'n vier miljoen euro hebben achtergehouden. Ook Messi's vader moet verschijnen tijdens de zitting, die niet openbaar is voor toeschouwers.

De 25-jarige speler reageerde eerder via Facebook op de vermeende belastingfraude. "We hebben altijd aan al onze belastingverplichtingen voldaan naar het advies van onze belastingadviseur", schreef Messi.

Barcelona-voorzitter Sandro Rosell en zijn voorganger Joan Laporta geloven in de onschuld van Messi. Laporta leidde Barcelona tijdens de jaren waarin de fraude zou hebben plaatsgevonden. Messi behoort tot de best betaalde sporters ter wereld. Zijn inkomen over 2012 wordt geschat op dertig miljoen euro.