Babel verlaat Ajax voor Kasimpasa

Ryan Babel speelt volgend seizoen in de Turkse competitie. De 42-voudig international zal een driejarig contract ondertekenen bij Kasimpasa. Babel komt transfervrij over van Ajax, waar hij een aflopend contract had.

Babel, die afgelopen seizoen kampioen werd met Ajax, krijgt bij Kasimpasa te maken met Shota Arveladze als trainer. Verder spelen ook onder meer oud-PSV'er Andreas Isaksson en voormalig Go Ahead-speler Halil Colak voor de ploeg. Babel is na Ryan Donk (Club Brugge) en Sanharib Malki (Roda JC) de derde aankoop van de Turkse formatie. Kasimpasa eindigde afgelopen seizoen als zesde in de Turkse competitie.

Babel begon zijn voetballoopbaan bij Ajax en brak in 2004 op achttienjarige leeftijd door in de A-selectie. In 2007 maakte hij de overstap naar Liverpool, waar hij uiteindelijk tot 2011 bleef. In totaal speelde Babel 91 duels voor The Reds en wist daarin twaalf keer te scoren. Vervolgens verkaste hij naar 1899 Hoffenheim, waar hij al snel op een zijspoor belandde.

Anderhalf jaar later kocht hij zijn contract af om weer aan de slag te gaan bij Ajax. Daar tekende hij in augustus 2012 een éénjarig contract.