FOK!filmtips van de dag: Pretty Woman

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De zestienjarige Darren is een gewone jongen uit een buitenwijk. Wanneer hij met zijn vriend een reizende freakshow, Cirque du Freak, bezoekt wordt hij door de vampier Larten Crepsley veranderd in een bloeddorstig wezen. Hij voegt zich bij de rondreizende show vol monsterlijke figuren: een slangenmens, een weerwolf, een vrouw met een baard en een gigantische propper. Terwijl Darren zijn nieuwe krachten ontdekt wordt hij een belangrijke schakel in de strijd tussen de vampieren en hun tegenstanders die nog gevaarlijker zijn. Vechtend voor zijn leven, moet hij zorgen dat deze strijd zijn laatste restje menselijkheid niet zal opeisen. Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Eloise, een rol van Jennifer Aniston, heeft weinig geluk in de liefde. Ze heeft haar vriendje net aan de kant gezet. Weduwnaar Burke, gestalte gegeven door Aaron Eckhart, ontpopt zich na het overlijden van zijn vrouw tot een zelfhulpgoeroe. Hij schrijft een bestseller en trekt door het land voor een promotietour. Tijdens één van zijn workshops loopt hij Eloise tegen het lijf. Na een stroeve eerste date, bedenkt Eloise een originele vervolgafspraak. Burke merkt dat hij toch nog niet helemaal over het verlies van zijn vrouw heen is.

Voor Aniston is het de tweede film waarin ze met producent Scott Stuber samenwerkt. De eerste keer was in de romantische komedie The Break-Up uit 2006, die qua opbrengst een behoorlijk succes was. Love Happens is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Pretty Woman maakte van Julia Roberts een wereldster. En terecht, want de actrice weet zoveel frisheid in haar rol van hoertje te leggen, dat je wel verliefd op haar moet worden. Daarbij komt nog een uitstekend scenario met sterke oneliners als: 'We naaien allebei mensen voor geld.' Jammer alleen dat de film originaliteit ontbeert. Dit geven de makers overigens zelf aan door middel van een knipoog: Edward en Vivian gaan naar de opera La Traviata, die gaat over een rijke man die verliefd wordt op een publieke vrouw. De film werd geregisseerd door Garry Marshall. Te zien om 20.30 uur op NET5.

Aliens was al eens FOK!filmtip van de dag op 19-03 jl.

The Curse of King Tut’s Tomb is vanavond ook te zien op de televisie.