Nintendo Wii breekt geen patenten

Nintendo heeft met Nintendo Wii en het Balance Board geen inbreuk gemaakt op patenten van techbedrijf IA Labs. Dat heeft het federale hof van beroep in Washington bepaald in het beroep dat IA Labs had aangetekend. Nintendo hoeft zijn producten, waaronder  Nintendo Wii, nu niet van de markt te halen.

De uitspraak van het federale hof is bindend. "We zijn zeer tevreden met de beslissing van het gerechtshof", laat een woordvoerder van Nintendo weten in een verklaring.

Hoewel de Nintendo Wii inmiddels zeven jaar op de markt is, had de rechtszaak ook gevolgen kunnen hebben voor de vorig jaar uitgebrachte Wii U. De Wii-afstandsbediening en het Wii Balance Board kunnen ook aangesloten worden op de nieuwe spelcomputer.

IA Labs vond dat Nintendo met Wii, het Wii Balance Board en de Wii-afstandsbediening inbreuk maakte op zijn patenten voor interactieve fitnessapparatuur. Met de rechtszaak die het bedrijf drie jaar geleden aanspande tegen Nintendo wilde het bedrijf de verkoop van verschillende Nintendo-producten blokkeren en een schadevergoeding eisen.


Nintendo Wii breekt geen patenten