Veel klachten over nieuw uniform ME

Tientallen ME'ers hebben bij politievakbond ANPV geklaagd over het nieuwe uniform van de mobiele eenheid. De pakken zijn te warm, de stof aan de binnenkant is te hard en ME'ers kunnen er minder goed in bewegen. Korpschef Gerard Bouman heeft toegezegd een onderzoek in te stellen naar de pakken, meldt de vakbond.

Bij een examen raakten in april elf ME'ers onwel. De vakbond denkt dat dat kwam doordat de pakken te heet zijn. Ook hebben acht agenten brand- en schroeiplekken opgelopen aan de binnenkant van hun benen doordat de stof schuurt of de naden te hard zijn. Het nieuwe tenue is een soort overall en is voorzien van gele accentkleuren op de borst, schouders en rug.

Op een oproep van de ANPV om ervaringen te delen reageerden tientallen ME'ers. De meesten vinden het pak modern, eigentijds en flitsend, maar zijn niet tevreden over het draagcomfort. Politievakbond ACP opende eerder ook al een meldpunt over het nieuwe tenue.

De bond trok bij de korpsleiding en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de bel over de klachten en eiste een onderzoek. Bouman heeft inmiddels toegezegd dat dat er komt.