[DTM] Uitslag race Lausitzring

Gary Paffett heeft Mercedes de eerste zege van het DTM-seizoen 2013 bezorgd. De Brit reed op de Lausitzring een ijzersterke race en bleef hiermee de Audi van Mike Rockenfeller en de Mercedes van polesitter Christian Vietoris ruim voor. Bruno Spengler behoudt de leiding in het klassement, maar moet deze nu wel delen met Rockenfeller.

Paffett stormde zodra het groen werd naar voren en troefde voor de eerste bocht Vietoris af. Zijn concurrenten zagen hem hierna pas na de finish terug. BMW-coureurs Andy Priaulx en Martin Tomczyk schakelden elkaar uit voor een goed resultaat door te botsen.

Na de eerste stops raakte Vietoris zijn tweede stek kwijt aan de sterk rijdende Rockenfeller die twee seconden achter Paffett lag. Vietoris raakte zijn derde stek kwijt aan Robert Wickens, maar in de voorlaatste ronde pakte hij deze weer terug om zo alsnog op het podium te eindigen achter Paffett en Rockenfeller.

In het klassement leiden Rockenfeller en de vandaag als zevende geëindigde Spengler met 59 punten. Paffett klom naar de derde positie en heeft nu 47 punten, voor Vietoris die er veertig heeft.