Grote fusie ict-detacheerders in de maak

De beursgenoteerde ondernemingen DPA Group en ICT Automatisering zijn fusiebesprekingen begonnen. De DPA Group meldde zondagavond dat de combinatie leidt tot een van de grootste spelers in Nederland op het vlak van specialistische detachering.

De indicatieve ruilverhouding is dertien aandelen DPA Group voor vier aandelen ICT Automatisering. Op basis van de slotkoersen van vrijdag betekent dit dat aandeelhouders van ICT een premie van circa 29 procent tegemoet kunnen zien. Het bestuur van ICT heeft DPA laten weten dit bod te willen bestuderen.

DPA meldde daarnaast reeds een belang van 20,4 procent te hebben opgebouwd in ICT. De aandelen werden gekocht van ICT-grootaandeelhouders Optiverder en Project Holland Deelnemingen.

Deze laatste grootaandeelhouder houdt tevens een belang in DPA. Volgens het register van de Autoriteit Financiële Markten betrof de laatste melding nipt meer dan 16 procent. Volgens DPA biedt een fusie 'aanzienlijke voordelen door de schaalgrootte en synergiën die behaald kunnen worden'.

De gecombineerde pro-formaomzet van de twee bedrijven bedroeg in 2012 143 miljoen euro, die werd gerealiseerd met zo'n vijftienhonderd medewerkers. DPA wil de gesprekken met ICT Automatisering op korte termijn voortzetten en snel komen tot het voorleggen van een transactie aan de aandeelhouders.