[HWL] Nederland haalt de tien tegen Chileense vrouwen

De Oranjevrouwen hadden zondagavond geen kind aan Chili. In de laatste poulewedstrijd van de Hockey World League won de ploeg van coach Max Caldas met liefst 10-0 van de Zuid-Amerikanen. In de kwartfinales van aanstaande dinsdag kruist Nederland de degens met India.

Het was in het begin even zoeken voor de Oranjevrouwen, maar in de tiende minuut was de ploeg op stoom. Caia van Maasakker speelde de bal vanaf de Oranjehelft dwars door het midden naar Kelly Jonker, die vogeltje vrij in de cirkel van Chili stond. Jonker gaf de bal aan Sabine Mol, die de bal achter goalie Claudia Schuler pushte.

Na deze goal was de Nederlandse doelpuntenmachine op dreef. Nog geen twee minuten later verdubbelde Eva de Goede via een strafcorner de stand. Zestig tellen erna kreeg Oranje de derde corner van de wedstrijd. Omdat Carolina Garcia de bal met haar voeten op de lijn stopte, werd de bal op de stip gelegd. Paumen deed wat ze moest doen en tekende voor de 3-0. Hierna maakte Mol haar tweede goal van de wedstrijd met een mooie backhand die via de paal achter de doellijn belandde.  Paumen tilde bij de vierde corner de stand naar 5-0 en maakte even later de 6-0, wat tevens goed was voor een hattrick.

Na al het doelpuntengeweld bleef de stand even, lees vijf minuten, op het scorebord staan. In de 29ste minuut was het namelijk weer raak voor Caldas en co. Kelly Jonker onderschepte de bal bij de Chileense verdediger María José Mackenna, passte op Ellen Hoog die de bal rustig in het doel flatste: 7-0.

Na rust bleef Joyce Sombroek achter op de bank en werd haar plek ingenomen door Larissa Meijer, die haar debuut maakte. In tegenstelling tot Sombroek, die geen bal kreeg in de eerste helft, moest de OZ-goalie aan de bak. In de 45ste minuut kreeg Chili haar eerste strafcorner. Meijer dook naar de bal en hield hiermee haar hok schoon.

In de 56ste minuut was het weer raak voor Nederland. Na een puike actie van Ellen Hoog op de achterlijn tekende ze met een harde slag voor de 8-0. Even later schreef Kelly Jonker de 9-0 en de 10-0 op haar naam