Aanhouding voor schietpartij in Rotterdam

Een 18-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden als verdachte van een schietpartij in Rotterdam vrijdagmiddag. Dat meldt de politie. Bij het incident werd een 30-jarige Rotterdammer in zijn arm geschoten.

Het slachtoffer kreeg vrijdag rond 17.00 uur ruzie met twee anderen in een appartementencomplex aan de Multatulistraat. De mannen gingen al vechtend via het trappenhuis naar beneden, waar de 30-jarige man uiteindelijk in zijn bovenarm werd geschoten. De twee daders gingen ervandoor.

Het slachtoffer werd daarop naar een ziekenhuis gebracht waar hij werd aangehouden. De politie wil van hem meer weten over de achtergrond van de schietpartij. Vermoedelijk gaat het om drugs en geld.

Na onderzoek kon de 18-jarige verdachte zaterdagochtend in zijn woning worden aangehouden door een arrestatieteam. Ook zijn 55-jarige vader werd aangehouden toen hij een agent aanviel om te voorkomen dat de politie zijn zoon meenam.

De 18-jarige Rotterdammer zit nog vast. Of dat ook geldt voor de twee andere mannen, kon een politiewoordvoerder niet zeggen.