[EK<21] Pot: "Één ploeg verdiende de zege"

Bij bondscoach Cor Pot was de teleurstelling groot, na de verloren halve finale (1-0) van Jong Oranje tegen Italië. Pot vond dat zijn team de finaleplek had verdiend.

"We hebben bij vlagen geweldig gespeeld", reageert Pot tegenover SBS. "Ik moet eerlijk zeggen: als je over de hele wedstrijd kijkt is er één ploeg die verdient te winnen en dat zijn wij." Pot vond Nederland een klasse beter dan Italië, maar niet scherp genoeg in de afronding. "Italië pakte op een luizige manier de overwinning."

De Italianen haalden, toen ze eenmaal op voorsprong stonden, weer aardig wat toneelspel uit de kast. Ook de bondscoach had dat gemerkt en zich eraan gestoord. "Het zijn natuurlijk commedianten, daar zijn ze de beste in. Dat is heel irritant en als dan ook de trainer nog mee gaat doen... tja, dat weten we van de Italianen."

Pot toonde zijn frustratie. "Natuurlijk ben ik gefrustreerd. Wij verdienden gewoon in die finale te staan. Spanje staat daarin en dat is ook echt wel een heel goede ploeg. Ik had ons daar graag nog een keer tegen gezien, maar dat wordt nu dus Italië, jammer. Als je het zo bekijkt heb ik gefaald", besloot de bondscoach.