Kanye West onaangedaan door lekken plaat

Het deert Kanye West niet dat zijn nieuwe album voortijdig is uitgelekt. Yeezus is online al te downloaden, terwijl de plaat dinsdag pas officieel uitkomt. Wests platenlabel Def Jam is echter minder blij, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Volgens bronnen heeft Def Jam een speciale afdeling die zich bezighoudt met platen die te vroeg uitlekken op internet. De afdeling probeert op verschillende manieren te achterhalen wie de muziek online heeft gezet. Naar verluidt heeft Def Jam al een verdachte op het oog.

De 36-jarige West stelt dat lekken bij langverwachte albums bijna overmijdelijk is, gezien het aantal mensen dat eraan meewerkt. Yeezus is het zesde studioalbum van de rapper, die binnenkort zijn eerste kind verwacht met zijn vriendin Kim Kardashian.

Desgevraagd zei hij wel nog steeds erg aangedaan te zijn door de insinuatie dat hij een homoseksuele vis is. Hij houdt naar eigen zeggen slechts van fishsticks. Dat maakt hem geen homoseksuele vis, zo zegt de zelfverklaarde 'stem van deze generatie'.