FIFA keurt dragen van tulband op het veld goed

De wereldvoetbalbond FIFA heeft besloten dat voetballers tijdens wedstrijden een tulband mogen dragen. Hiermee geeft het gehoor aan een verzoek van de Canadese voetbalbond om een uitspraak te doen nadat ze een geschil hadden met het provinciale bestuur in Quebec.

De provinciale afdeling van de Canadese voetbalbond in Quebec verbood dat voetballers met een tulband zouden voetballen. Dit tegen de regels van de Canadese voetbalbond in. Het verbod trof vooral Sikhs, die de hoofdbedekking uit religieuze overweging dragen.

De regionale bond van Quebec gaf aan dat ze zich zorgen maakte over de veiligheid van spelers en de bond wees erop dat het dragen van een tulband niet specifiek wordt toegestaan in de reglementen van de FIFA. De FIFA heeft ook geen regels opgesteld dat het dragen van een hoofddeksel verboden is.

Als de hoofdbedekking dezelfde kleur heeft als het shirt, de tulband niet aan het shirt vastzit en geen gevaar voor de spelers oplevert, ziet de wereldvoetbalbond geen enkele reden de tulband te verbieden.