Kids Hazes blij met aandacht papa

Dré en Roxeanne Hazes kijken uit naar Holland Zingt Hazes. De komende drie dagen is de Amsterdamse Ziggo Dome toneel van het meezingfestijn, waarbij artiesten als Trijntje Oosterhuis, Ben Saunders en André van Duin nummers van de overleden volkszanger ten gehore brengen. Dat er nog zo veel belangstelling is voor hun vader doet zijn kinderen goed.

"Het is heel mooi dat mijn vader na zo veel jaar nog 'leeft'", zegt Dré tegen Novum Nieuws. "Als je kijkt naar hoeveel mensen hiernaartoe willen en naartoe komen... Met zo veel grote artiesten die mijn vaders liedjes gaan zingen had ik dat op zich wel verwacht. Maar dat het zo veel was, dat natuurlijk niet."

"Ik vind het vooral heel erg mooi. Ik hoor nog dagelijks mensen over hem praten, terwijl hij volgend jaar toch alweer tien jaar overleden is", aldus Roxeanne. "Dus ik vind het ontzettend mooi dat dat mensen nog steeds zo raakt en dat papa nog steeds zo'n deel van hun leven uitmaakt."

Dré en Roxeanne klimmen zelf ook op het podium. Zo zingt Dré Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen met Willeke Alberti. "Haar vader is natuurlijk de ontdekker van mijn vader", legt Dré uit over Willeke Alberti. "Dat dan de kinderen van twee van zulke grootheden een liedje met elkaar mogen zingen, dat is voor mij een onwijze eer."

Roxeanne denkt dat het ook best een emotionele bedoening gaat worden. "Absoluut, er zitten natuurlijk ook mooie ballads tussen en ik denk dat mensen ook echt wel met tranen gaan zitten", zegt ze. "Ik heb sowieso het idee dat papa wel vaak meekijkt, dus hier ook. Ik denk dat hij boven lekker met een biertje zit te genieten."